GenelPolitika

Zafer Partisi İzmir iddiasını ortaya koydu: “İzmirlinin artık bir seçeneği var”

Zafer Partisi İzmir'de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "İzmir'i seçeneksizlikten kurtarmak için bulunuyoruz" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Zafer Partisi İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. İzmir Arena’da gerçekleşen aday tanıtım toplantısına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da katıldı. Zafer Partisi’nin aday tanıtım toplantısına Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Erdal Durmaz ve partililer katıldı. Toplantıda Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar verdi. Özdağ, “Bugün burada bulunan bizler aslında İzmir’i seçeneksizlikten kurtarmak için bulunuyoruz. İzmirlilere de iki seçenek dayatılmaya çalışılıyor. Birbirlerinden hiç farkı olmayan. Biz de İzmir’i bu seçeneksizlikten çıkarmak ve önlerine gerçek bir muhalefet koymak için bir araya geldik” dedi.

AK PARTİYİ İKTİDARDA TUTAN “SARI MUHALEFET”

AK Parti iktidarının ülkede bir Fetret Devri oluşturduğunu söyleyen Özdağ, sığınmacı sorunundan ekonomik krize kadar bir çok aşamada eleştirilerini sıraladı. AK Parti iktidarının tüm bunlara rağmen ülkeyi yönetmeye devam etmesine neden olarak da Özdağ, CHP’yi işaret etti. CHP’ye “Sarı Muhalefet” sözleriyle yüklenen Özdağ, yerel seçimlerde CHP’nin “5’li Çete” ve DEM Partisi ile yan yana yer almasıyla ilgili çıkan haberlere dikkat çekerek eleştirilerini sıraladı. Özdağ, “Beşli Çete’ye ve neoliberal soygun ekonomisine karşı hangi duruşu gösterdiler. AKP’yi sarı iktidar ayakta tutuyor. AKP’ye karşı oluşmuş kızgınlığın rantı ile yerel seçimleri kazanıyor. Evet İzmirliler Ak Parti’ye Büyükşehiri ve ilçeleri teslim etmemekte haklılar. İzmirliler Atatürkçü, demokrat, aydın ve İzmirliler, AK Partinin iyi yönetmediğini düşünüyorlar. Ama İzmirlilerin vatansever duygularını istismar eden CHP’li yöneticiler, İzmirlilerin kaynaklarını PKK’lı terörislere, PKK sempatizanı yöneticilere peşkeş çekiyor. Artık bazı şeylerin konuşmanın zamanı geldi. İzmir siyasetinde artık bazı şeylerin konuşmanın zamanı geldi. Zafer Partisi bunların altını çize çize konuşacak. İzmir’de büyükşehirde ve CHP’li ilçe belediyelerinde açılan kadrolar, Tunceli’den Seyit Rıza’nın torunuyuz diyerek kendini Dersimliyiz diye niteleyenleri alıyorlar. İzmir’de izmirli mi kalmadı?” sözlerini kaydetti.

ÖZDAĞ: SOYER, DEM’İN ADAYI

Kulislerde konuşulan DEM Partisi’nin Tunç Soyer’in aday gösterilmediği takdirde İzmir’de CHP’nin karşısına aday çıkaracağına ilişkin iddiaları ele alan Özdağ, “CHP yönetiminde İzmir bir mülteci sever kente dönüştürülmüştür. Tunç Soyer, Erdoğan Türkiye’de ne yapıyorsa aynısını İzmir’de yapıyor. Tunç Soyer’in Atatürkçü olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tunç Soyer İzmili belediyeyi etnik çetelere teslim etmiş kozmopolit bir liberal solcudur. Şimdi duyuyoruz ki bu bölücü DEM var DEM. Seçimler sırasında ben bunların çadırına girmiştim. Baktım çadır boş, bunlar dağa gitmiş demiştim. Şimdi DEM diyorlar ya DEM, DEM farsça ‘kan’ anlamına geliyor. DEM demiş ki CHP Tunç Soyer’i aday olarak çıkarmazsa biz İzmir’de aday çıkarırız demiş. Demek ki Tunç Soyer DEM’in adayı. Bekliyoruz gel Tunç Soyer. Fakat burada aday bolluğu da var. İzmir’de artık öyle eski adaylar biz burayı kesin alırız halinizi biliriz” dedi. Öte yandan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı göstereceği iddialarını da ele alan Özdağ, CHP’nin önceki dönem genel başkan yardımcısı Eren Erdem’in paylaşımlarına dikkat çekti. Özdağ, “İzmir’de CHP adayını ya DEM belirleyecek ya da Cengiz İnşaat belirleyecek. Çok ilginç. İzmir’in vatansever seçmenleri DEM ve Cengiz İnşaat arasına sıkıştırılamaz. Sıkışmayacaklar da zaten. Ya DEM’e oy ver ya da Cengiz İnşaata oy ver diyemezler Atatürkçü İzmirlilere. Çünkü artık İzmir’de Zafer Partisi var” diye konuştu.

Konuşmalarının devamında Zafer Partisi’nin İzmir’de neler yapacağına da değinen Özdağ, mültecilere uygulanacak katı atık ve su bedeli tarifelerinin artırılmasından uyuşturucuyla mücadeleye ve sokak hayvanları sorununa kadar birçok projeyi sıraladı. Özdağ, konuşmasının ardından partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Naşit Birgüvi’yi gösteren Zafer Partisi, İzmir’de 12 ilçede aday çıkardı.

İşte Zafer Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerdeki İzmir adayları:

-İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Naşit Birgüvi

-Bayraklı Belediye Başkan Adayı Emin Tunç

-Bornova Belediye Başkan Adayı Belgin Çiçeksever

-Çeşme Belediye Başkan Adayı Zehra Zurnacı

-Çiğli Belediye Başkan Adayı Selahattin Erniş

-Karabağlar Belediye Başkan Adayı Sedat Üzen,

-Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cengiz Gökbayrak

-Torbalı Belediye Başkan Adayı Emine Gökçay

-Urla Belediye Başkan Adayı Berna Camcı

-Konak Belediye Başkan Adayı Süleyman Şenol

-Aliağa Belediye Başkan Adayı Erdim Tahtacı

-Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Dinçer

-Tire Belediye Başkan Adayı Turan Güraksın

BUNDAN SONRA NE AK NE DE HALK BELEDİYECİLİK

Aday tanıtım toplantısında konuşan Zafer Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Naşit Birgüvi, “Bugün burada açıklanan büyükşehir belediye başkan adaylığımın benim için ne denli şeref olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Atatürk çizgisindeki Türk Milliyetçisi Zafer Partisinde siyaset yapmaktan haz duyduğumu gururla söylüyorum. Atatürk ilke ve inkılaplarını birebir yaşayan ve yaşatan bir parti olarak Zafer partisi 31 Mart’ta İzmir’i kazanmak için yola çıkıyor. İzmir 4,5 milyonluk bir şehir. İzmir’in üçüncü büyük şehri ve üçüncü büyük ekonomisi. yıllık 440 milyon TL vergi veren bir il. Biz böyle bir ili temsil etmek için belediye başkanlığına talip oluyoruz. İnşallah böyle güzel bir şehri 31 Mart’ta teslim alıp zafer belediyeciliğinin nasıl olduğunu İzmir’de yaşatacağız. Bundan sonra ne AK belediyecilik ne Halk belediyecilik. İzmir’e bu coğrafyada olan zafer belediyeciliği. Öncelikle çok iyi bilinsin bizler vatana ve bayrağa olan aşkımız gibi hizmeti aşkımızın namusumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Yarın belediyeciliği aldığımız zaman İzmir’de bunu namus olarak göreceğiz” sözlerini kaydetti. Öte yandan Birgüvi, başta öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar olmak üzere yapacakları sosyal projelere dikkat çekerek İzmir’deki dar gelirli vatandaşın konut sahibi olması için yapacakları toplu konut projesinden bahsetti. Birgüvi, “Artık büyükşehirlerde kiraların ne kadar yükseldiğini, ev almanın hayal olduğunu biliyoruz. Zafer Partisi belediyeciliğinde belediyenin müsait alanlarında toplu konular yapacağız. Uluslararası finans kuruluşlarından finansman bulup toplu konutlar yapacağız. Burhan Özfatura bunu yapmıştı. Bizler de yapacağız. İnsanlarımıza ucuz kredili toplu konutlar yapacak. Şu çok iyi bilinsin. Rant gruplarının belediyemizi ve kamu kaynaklarını sömürmesine asla izin vermeyeceğiz. Dönem dolapları dönen rüşvet çarklarını çok iyi biliyoruz. Bugün bir inşaat yapmak isteyen müteahhittin belediyelere ne kadar para verdiğini hepimiz biliyoruz. Biz İzmir’de İzmirlilik ruhu inancıyla bütünlük inancıyla çalışıp İzmir’i ihya edip, İzmir’i en çağdaş konuma ulaştırmaya çalışacağız” mesajını verdi.