Gündemİzmir HaberleriManşet

Zaferin 101’inci yılı İzmir’de coşkuyla kutlandı

Türk ordusunun 26 Ağustos günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında başlattığı Büyük Taarruz’un 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanmasından bugüne tam 101 yıl geçti. Zaferin 101’inci yılı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. İzmir’de de kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, gazilerimiz ve İzmirliler katıldı.

DOSTLARIN GÜVENCESİ, DÜŞMANIN KORKUSU

Törende konuşan Topçu Üsteğmen Yusuf Kabakçı da ¨Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusunun topyekûn bir var oluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafere ulaşmıştır. Bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve elde edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinden ve milletin aldığı güçle, azim ve kararlı komutasıyla dostlarımızın güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam edecektir. Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de TSK’nın ilkeleri olmaya devam edecektir¨ ifadelerini kullandı.

‘AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ENGEL YOK’

Tören sonrasında basın mensuplarına 30 Ağustos zaferinin anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok gururluyuz. Hiç kimse enseyi karartmasın. 101 sene önce o koşullarda o büyük zafer kazanıldıysa bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Mutlaka aşacağız; yoksulluğu da yoksunluğu da hepsini aşacağız. Hepsini şükranla ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı Güney Deniz Saha Komutanlığı yönetiminde tören geçişi yapıldı. Askerlerin geçişinde tüm İzmir her yıl olduğu gibi bu yıl da onur ve gururla dolup taştı.