Zam açıklamasıyla tepkileri çeken Et ve Süt Kurumu genel müdürü görevden alındı!

Son dakika gelişmesi… Et ve Süt Kurumu (ESK) geçtiğimiz günlerde kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yapmış, zammın ardından sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya fırlamıştı. Kurum tarafından yapılan zam açıklaması ise tepkileri çekmişti. Bir son dakika haberine göre açıklamayı yapan ESK genel müdürü Osman Uzun görevden alındı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun konuyla ilgili bir açıklamasında, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” demişti. Uzun’un bu açıklaması sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden alındı. Uzun’un yerine Mustafa Kayhan getirildi.

Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü olarak görevlendirilen Mustafa Kayhan, görevi Osman Uzun’dan devraldı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Genel Müdür Kayhan, “Dünyada yaşanan sorunların ülkemiz tarımına ve hayvancılığına olan etkilerini gıda ve tarım ürünleri konusunda yaşanan küresel sorunları yakından takip ediyoruz. Kurumsal olarak alınması gereken önlemleri almaya ve hükümetimizin tarım ve gıda politikaları ile ilgili kararlarını en kısa ve en doğru şekilde uygulamaya gayret edeceğiz” dedi.

Exit mobile version