Gündem

Zam alacak almayacak derken, sigara fiyatlarına ilgi arttı! Şimdilerde beklenen zamma ilişkin gerçekler ise, bir bir ortaya çıkmaya başladı…

Sosyal medyayı saran zam iddialarının ardından sigara fiyatları vatandaşların her gün düzenli olarak takip ettiği sıcak gündemler arasındaki yerini aldı. Üretici Fiyat Endeksi ya da kısaca ÜFE’den muaf tutulan sigara fiyatları, ağustos ayının ilk haftasında herhangi bir Özel Tüketim Vergisi ya da kısaca ÖTV zammı da almadı.

ÜFE YÜZDE 60 ÇIKTI; ZAMMA YANSIMADI

Bu sene çok sık ÖTV zammı almasıyla dikkat çekmeye başlayan sigara fiyatlarına son ÖTV zammı haziran ayı içerisinde gelmişti. Bu zammın ÜFE’den muaf tutulmak için yapıldığı iddia edilirken, iddialar doğru çıktı. Temmuz ayı itibariyle hesaplanan ÜFE oranı yüzde 60’a ulaştı. Ancak sigaralar ÜFE zammından muaf tutulduğu için bu yüzde 60’lık zammı almadı.

SİGARADA AĞUSTOSUN İLK HAFTASI ZAMSIZ GEÇTİ

En son temmuz ayının başında haziran ayında gerçekleştirilen ÖTV zammı kapsamında zamlanan sigara paketleri, bu aya zamsız bir şekilde başladı. bir süredir iddia edilen sigaraya zam gelecek haberleri şu an için gerçekleşmedi. Ağustos ayının ilk haftasında zam almayan sigara fiyatları, bugün de temmuz ayında aldığı son zamlı halinden satılmaya başladı.

ZAM SONRASI SİGARADA ZİRVE BİR KEZ DAHA PARLİAMENT’İN

Gelen sigara zammının ardından Chesterfield, Monte Carlo L&M ve LD sigara paketleri 27 lira 50 kuruş ile en ucuz sigaralar olurken; Camel, Imperial Classic Red, Lark ve Muratti Blu sigaralar 28 TL’ye, West Grey SL ise 28 lira 50 kuruşa yükseldi. Son sigara zammının ardından Kent Slims, Marlboro Edge, Marlboro Roll 50, Muratti ve Winston paketleri 29 TL’ye çıkarken, Marlboro Touch 30 TL’ye; Marlboro ve Davidoff’un Burgundy, Ivory, White paketleri ise 31 TL’ye çıktı. En pahalı sigara ise, 31 lira 50 kuruş fiyat ile Parliament paketleri oldu.