Zam almaktan yorulmadı; emekli promosyonlarına bir zam daha yolda! Taahhüt verenler de yararlanabiliyor; tek yapmanız gereken…

Emeklilere alternatif bir şekilde ek gelir olan emekli promosyonlarına ilişkin açıklama Takvim Gazetesi’nden Çığıl Ön Yener’den geldi. Taahhüt verenlerin yeni promosyon tutarlarından nasıl yararlanabileceğini de açıklayan Yener, emekli promosyonlarına ilişkin yeni bir zammın daha müjdesini verdi.

PROMOSYONLARDA TABAN UYGULAMASI

Emekli promosyonlarında taban bir uygulamanın olduğuna dikkat çeken Çığıl Ön Yener’in, “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzalayan bankalar promosyon ödemesi yapıyor. Bu protokolde en düşük promosyon tutarı belirleniyor. 2020’de imzalanan protokolde taban promosyon tutarı 1.500 liranın altındaki maaşlar için 500, 1.500-2.500 lira arası maaşlar için 625, 2.500 lira üstü için 750 lira olan belirlenmişti” ifadelerini kullandı. Bu tutarların günden güne arttığına dikkat çeken Yener, şu an 5 bin 750 TL’ye kadar nakit promosyon almanın mümkün olduğunu duyurdu.

TEK ŞART 3 YILLIK ANLAŞMA

Emeklilerin yararlanacağı promosyonlar için SGK ile bankaların ortak belirlediği tek bir şarta değinen Çığıl Ön Yener, yazısında; “Bankadan promosyon almak için tek şart, ‘3 yıl maaşımı sizden alacağım’ taahhüdü vermek” ifadelerini kullandı. Ardından protokolün yenileneceğine dikkat çeken Yener, okurlarına; “Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında yeniden protokol imzalanırken, bu protokol ile taban promosyon tutarlarında artış gerçekleşecek” müjdesini verdi. Öte yandan Yener, emeklinin bankasını emekli maaşı alacağı dönemde de seçebileceğini vurguladı. Yener’in yazısının konuyla ilişkin kısmında ise; “Emekli Sandığı’ndan emekli oluyorsanız, çalıştığınız kuruma vereceğiniz emeklilik dilekçesinde maaş ve ikramiye ödemeleri için banka tercihinizi belirtebilirsiniz. SSK veya Bağ-Kur’dan emekli oluyorsanız, e-Devlet üzerinden veya SGK İl/İlçe Müdürlükleri’ne emeklilik başvurusunda bulunurken dolduracağınız Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi’nde maaşınızın yatırılacağı banka tercihini belirtebilirsiniz” ifadeleri yer aldı.

BANKA İLE YAPILAN PROMOSYON ANLAŞMASI BOZULABİLİYOR

Özellikle son dönemlerde banka promosyonların epeyce yükseğe çıkması emeklilerin daha önce verdiği promosyon taahhüdünü bozup, bozamayacağını akıllara getirdi. okuyucuları için bu soruya da yanıt veren Çığıl Ön Yener, “Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip bir fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün. Bankanızdan tutarı artırmasını isteyebilir ya da başkasına geçebilirsiniz. Bankayı değiştirmenin herhangi bir cezası yok. Sadece, aldığınız promosyon ödemesinden kalan süreye ait kısmı iade etmeniz gerekiyor” dedi. Ardından iade edilecek miktarın nasıl hesaplandığını da açıklayan Yener; “Bankaya yapılacak iade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanıyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version