Zam, zam üstüne binmişti! Araç sahiplerine güzel haber nihayet geldi: Akaryakıt fiyatlarına indirim…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle petrol fiyatları tarihi seviyelere imza atıyor. Dün Brent petrolün varil fiyatı önce 137 dolara çıktı, ardından ise 112 doların altını gördü. Ani dalgalanmalar da akaryakıta peş peşe zam getirirken, vatandaş artık indirim beklentisine girdi.

Ani fiyat değişimleri sonucu benzine 0.79, motorinin litre fiyatına ise 2.25 TL zam yapıldığı açıklanmıştı. Ancak EPDK, yapılacak zamları petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle geri çekti. Diğer yandan güncel olarak 112 dolar seviyelerine kadar çekilen petrol fiyatları, ceplere indirim olarak yansıyacak.

Brent petroldeki yükselişle birlikte gelen zamlar sonrası bugün İstanbul’da benzinin litre fiyatı 20,35 TL ve motorinin litre fiyatı ise 22,80 TL seviyelerine ulaşmış durumda.

4 LİRAYA YAKIN İNDİRİM BEKLENİYOR

Brent petroldeki yükselişle gelen zamların pompaya yansıtıldığı gibi düşüşlerde aynı şekilde yansıtılırsa benzin ve motorin fiyatlarına uygulanacak indirim 4 liraya ulaşacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Exit mobile version