Gündem

Zelenskiy tahliye teklifini reddetti, Kiev sokaklarından video paylaştı: Bana tahliye aracı değil, silah lazım

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal harekatında 3. güne girildi. Bölgede çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, Ukrayna’dan gelen savaş görüntüleri insanlığı endişelendiriyor. Bölgede çatışmalar devam ederken, Washington Post’un haberine göre ABD’li yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy’ye Kiev’den ayrılması konusunda yardım etmeye hazır olduklarını iletti. Ancak Zelenskiy gelen bu yardım teklifine hızla ret yanıtı verdi. Çatışmaların ağırlaştığı Ukrayna sokaklarında Kiev’den silah ve patlama sesleri gelirken, sıcak çatışmanın başkent sokaklarına taşındığı da açıklandı. Zelenskiy ise Kiev’den yeni bir video paylaşarak dünyaya seslendi ve “Hepimiz sahadayız, silah bırakmayacağız” mesajı verdi.

“An İtibariyle Kiev Sokaklarında Çatışmalar Var”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği emirle birlikte 24 Şubat Perşembe günü Rus ordusu, başta Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas bölgesi olmak üzere Ukrayna’ya girmeye başladı. Rus tankları Kiev’e doğru ilerlerken, savaşta 3. güne girildi. Ukrayna haber ajansı Interfax haberine göre yetkililer yazılı bir açıklama yaparak, başkent Kiev sokaklarında çatışmaların başladığını duyurdu. Söz konusu açıklamada “An itibariyle Kiev sokaklarında çatışmalar var” ifadesi yer aldı. Öte yandan Ukrayna’daki ABD büyükelçiliği, ülkedeki ABD vatandaşlarının en yakın sığınakları bulmaları konusunda uyardı.

Zelenskiy Tahliye ve Yardım Teklifini Reddetti: Silah Lazım

Washington Post’un haberine göre ABD’li yetkililer, Zelenskiy’ye Kiev’den ayrılması konusunda yardım etmeye hazır olduklarını duyurdu. Ancak Zelenskiy’den ABD’nin tahliye ve yardım teklifine ışık hızında yanıt geldi ve Zelenskiy “Bana tahliye aracı değil, silah lazım” dedi. Öte yandan sabah saatlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 3 bin 500’ten fazla Rus askerinin öldürüldüğü ve 200 askerin de esir alındığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden gelen bu açıklamadan kısa bir süre sonra Zelenskiy Kiev’de bulunan ofisinin önünden bir video paylaştı.

“Silah Bırakmaya Çağırdığım İddialarına İnanmayın”

Zelenskiy, Kiev’deki ofisinin önünde sokaktan paylaştığı videoda yine dünyaya seslendi. Ukrayna Devlet Başkanı söz konusu videoda “Hepimiz sahadayız, vatanımızı savunmaya devam ediyoruz. Adıma açılan sahte hesaplara inanmayın. Silahları bırakmayacağız” sözlerini dile getirdi. Zelenskiy açıklamalarının devamında ise “Günaydın Ukraynalılar! Bu gece silah bırakmaya çağırdığımı iddia eden birçok bilgi ortaya çıktı. Bu sahte mesajlara teslim olmayın. Ben buradayım ve silah bırakmayacağız. Ordumuza ve ülkemize inanıyoruz. Ülkemizi koruyacağız, zafer Ukrayna’nındır!” sözlerine yer verdi.