GündemKültür Sanat

Zenginler süper insan olacak: Bu açıklama çok konuşulacak!

İsrailli Yazar ve Tarih Profesörü Yuval Noah Harari yine çok konuşulacak açıklamalar ile gündeme geldi. Ünlü yazar yaptığı açıklamalarda, “Zenginler süper insanlar haline gelebilir zihinsel ve bedensel olarak.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de özellikle Sapiens kitabının yazarı olarak tanınan İsrailli Yazar ve Tarih Profesörü Yuval Noah Harari çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Karar.com’un haberine göre, İnsani Gelişme Zirvesi’nde konuşan Harari, gelecekte zenginlerin zihni ve bedeni gelişmiş süper insana dönüşebileceğini ifade etti.


Harari açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Biyoteknolojiler ve yapay zekâ yardımıyla insanlar kendilerini tanrı seviyesine çıkardı. 21’inci yüzyılın temel ürünleri bedenler, beyinler ve zihinler olacak. Zenginler zihinsel ve bedensel olarak süper insanlar haline gelebilir. Eskiden de zenginfakir, işçi sınıfı ve aristokrasi arasında farklar vardı. Ama gerçek farklılıklar yoktu, çiftçi ile kral arasında fiziksel ve bilişsel anlamda fark yoktu. Ama şimdi beden, beyin ve zihinleri yapabilme gücüyle ekonomik eşitsizlikler gerçek eşitsizlik haline gelebilir. Zenginler süper insanlar haline gelebilir zihinsel ve bedensel olarak. Eski tanrıların ötesine geçeceğiz. İncil’deki tanrının yapabildiği tek şey organik canlılar. İnsanlar, 4 milyar yıllık evrimden sonra organik olmayan canlıları üretmeye, yaşam formlarını üretmeye çalışıyor. Bu artık bir metafor değil. Ama tanrısal yetenekler kazanıyorsanız tanrısal sorumluluklar da elde etmelisiniz.”