Zenginlerden vergi çağrısı: Bizden daha çok alın!

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan ve tüm dünyayı etkilen corona virüsü salgını henüz son bulmuş değil. Bu nedenle süper zengin 83 kişi, hükümetlere vergi çağrısında bulundu. Zenginler tarafından yapılan çağrıda ‘bizim gibi insanlardan daha çok vergi alın’ talebinde bulunuldu.

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsü milyonlarca insanın enfekte olmasına binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu durum üzerine süper zengin 83 kişi tarafından hükumete bizim gibi insanlardan daha çok vergi alın talebinde bulundu.

Milyonerlerin dünyanın iyileşmesinde kritik bir rolü var.

Guardian Gazetesi’nde yer alan habere göre zenginler çağrılarını yaparken, “Korona virüs dünyayı sarsarken bizim gibi milyonerlerin dünyanın iyileşmesinde kritik bir rolü var. Hayır, bizler yoğun bakım ünitelerinde yatan hastaları iyileştiren kişiler değiliz. Onları hastanelere taşıyan ambulansları kullanmıyoruz. Market raflarını yeniden stoklamıyoruz veya kapıdan kapıya yiyecek teslim etmiyoruz. Ama paramız var, hem de çok. Şimdi paraya derece ihtiyaç var ve dünyamız bu krizden kurtulurken gelecek yıllarda da buna ihtiyaç duymaya devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Çağrıyı yapan 83 kişinin arasında Ben and Jerry Dondurmaları’nın kurucularından Jerry Greendield, Warehouse’un kurucusu Sir Stephen Tindall, Disney’in varisi Abigail Disney ve İngiliz senarist, yapımcı ve film yönetmeni Richard Curtis’in de bulunduğu öğrenildi.

Exit mobile version