Gündem

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinden üzücü haber: Şehidimiz var!

Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde bir asker, silah kazası sonucu şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, P. Sözleşmeli Er Onur Özbek’in vefat ettiğini açıkladı.

Açıklamada, “Zeytin Dalı Harekât bölgesinde bir üs bölgemizde meydana gelen silah kazası sonucunda P. Söz. Er Onur Özbek yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” ifadeleri yer aldı.

Bakan Güler’den taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit haberi üzerine taziye mesajı yayınladı. Mesajında, “Kahraman silah arkadaşımız, 5 Kasım 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerine yer verdi.

Niğde’ye şehit ateşi düştü

Onur Özbek’in şehadet haberi, Niğde’nin Yıldıztepe Kasabası’nda oturan anne ve baba olan Şerife ve Mustafa Özbek’e yetkililer tarafından iletildi. Bekar olan şehit Özbek’in baba evinin bulunduğu bölgede Türk bayrakları asıldı. Şehidin cenazesi, yarın öğle namazının ardından kasaba mezarlığında defnedilecek.