EkonomiKamu

Ziraat Bankası 140 bin TL’ye 3 artı 1 konut satışına çıktı!

Bu sene uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenler için kamu bankası olan Ziraat Bankası yeni gayrimenkul ilanları yayınladı. Banka tarafından yayınlanan ilan listesinde 3 artı 1 konutun 140 bin TL’ye satışa çıktığı görüldü. Peki, Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen gayrimenkul satış ihalelerine nasıl katılınır? Ziraat Bankası ihaleye katılım için hangi belgeleri istiyor? İşte konu hakkında en merak edilen soruların cevapları…

Ziraat Bankası gayrimenkul satış sayfası üzerinden yeni ev ilanları yayınladı. İhale ile satış yapan banka farklı illerde arsa, dükkân, tarla, konut gibi gayrimenkullerin satışını gerçekleştiriyor. Ziraat Bankası ihalelerine katılabilmek için ise bazı şartların sağlanması gerekiyor.

TÜM İLANLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 

İHALEYE NASIL KATILABİLİRİM?

Gayrimenkullerimizin bir kısmı fiziki ihale yöntemiyle bir kısmı e-ihale yönetimiyle satılmaktadır. Fiziki ihale ile satışına devam edilen her gayrimenkul için belirlenen teminat tutarının verilmesinden sonra, internet sayfamızda yer alan teklif mektubu ile peşin/taksitli satış şartnamesinin doldurularak, en geç ihaleden bir gün öncesine kadar, kapalı zarf içinde ilgili ihale komisyonuna teslim edilmesi veya posta ile ulaştırılması gerekmektedir.

Postadaki gecikmelerden Bankamız sorumlu değildir. E-ihale ile satışına devam edilenlerde, en yakın Ziraat Bankası Şubesi’ne başvurularak, taşınmazın muhammen bedelinin %6’sı tutarındaki teminatın yatırılması ve Şubemizde doldurulacak Gayrimenkul Satış Şartnamesi’nin her sayfasının imzalanması sonrasında cep telefonunuza gelen şifre ile https://esatis.ziraatbank.com.tr/ sitesine girerek teklifin verilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER NELERDİR?

Gayrimenkul Satış Şartnamesi ve yatırılan teminatın dekontuna ilave olarak aşağıdaki belgelerin şubemize teslim edilmesi gerekmektedir: Gerçek kişiler için; Nüfus cüzdanı fotokopisi, Tüzel kişiler için; Ticaret Sicil Memurluğundan alınmış gayrimenkul iktisap etme yetkisi olduğunu gösterir ana sözleşme/Ticaret Sicil Tasdiknamesi, şirketi temsile yetkili kişi/kişilerin kim olduğunu gösteren temsil belgesi ve temsile yetkili şahısların noterde düzenlenmiş imza sirküleri.

E-İhale için Gayrimenkul Satış Şartnamesi’ni görüntülemek için tıklayınız.

Fiziki İhale için Gayrimenkul Satış Şartnamesi’ni görüntülemek için tıklayınız.