Ekonomi

Ziraat Bankası ev satışına resmen başladı: Ankara’da tek tıkla 187 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün!

Yeni dönemde yaşanan ekonomik sorunlar, emlak fiyatlarının oldukça artmasına sebep oldu. Kendi evinin sahibi olabilmek için yıllardır birikim yapan vatandaşlar, artan konut fiyatları karşısında uygun fiyatlı ev sahibi olmanın yollarını aramaya başladı. Bu noktada devreye giren Ziraat Bankası, hacizli evlerin satışına başladığını duyurdu.

Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılan konutlar, kısa süre içerisinde oldukça büyük bir ilgi ile karşılaştı. Paylaşılan satış listesinde Ankara ve İstanbul’da satışa sunulan uygun fiyatlı daireler, ön plana çıkmayı başardı.

Ziraat Bankası Hacizli Ev Satışı Nedir?

Bankalar yüksek tutarları kredi taleplerine, teminat karşılığında cevap vermektedirler. Kredi çekebilmek için gayrimenkullerini teminat olarak gösteren vatandaşlar, vade sonunda borçlarını ödemeleri durumunda ilgili taşınmazlarına ya da diğer araçlarına kavuşurlar. Ancak borçların ödenmemesi durumunda teminat olarak gösterdikleri gayrimenkullere banka tarafından el konur ve sonuç olarak banka 3 yıl içerisinde hacizli taşıtları veya diğer teminatları satışa çıkarır.

Ziraat Bankası Hacizli Ev Satın Almanın Şartları

 

Ziraat Bankası veya diğer bankalardan ev sahibi olabilmek için 18 yaşın üzerinde olunması, e-ihale sistemine kayıtlı olunması ve satın alınmak istenen konut için belirlenmiş olan yüzde 6’lık teminat bedelinin bankaya yatırılmış olması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Satılık Bazı Evler

Ziraat Bankası’nın resmi internet sitesi aracılığı ile satışa sunulmuş olan bazı daireler ve dairelerin özellikleri ile satış ve teminat fiyatları şu şekilde belirlenmiştir:

  • İstanbul ili Şişli ilçesi stüdyo daire 43 metrekare: 390 bin TL (23 bin 400 TL teminat)
  • Ankara ili Elmadağ ilçesi 3+1 daire 120 metrekare: 180 bin TL (11 bin 200 TL teminat)