EkonomiKamu

Ziraat Bankası faizsiz kredi veriyor: 1 sene ödeme yok!

Bankalardan kredi çekmek isteyen vatandaşlar kredi faizlerini araştırıyorlar. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası aracılığı ile vatandaşlara destek kredisi ödemesi yapıyor. Ödemeler sene ertelemeli ve faizsiz olarak gerçekleştiriliyor. Köyde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi ile 1 sene ertelemeli 150 bin TL faizsiz kredi veriyor. Bankaya geri ödemeler 84 ay vade ile yapılıyor.

Ziraat Bankası köyüne dönen vatandaşlara kredi ödemesi yapıyor. Projeden yararlanan her üretici 150.000 TL’ye kadar kredi kullanabiliyor ve bu kredi için özkaynak aranmıyor. 18 yaşından büyük olan üretiler, kredi başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı İl / İlçe müdürlükleri üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Bu kapsamda yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi, yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullandırılabiliyor. Projeden yararlanan her üretici 150.000 TL’ye kadar kredi kullanabiliyor ve bu kredi için özkaynak aranmıyor. Kredilerin teminatını ise krediyle alınan hayvanların rehni ve kefalet oluşturuyor. Kullandırılacak kredilere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan faiz desteği ile üreticilerin 100.000 TL’ye kadar olan kredilerinin faizi sıfıra kadar düşebiliyor.

Ziraat Bankası’nın Valiliklerle işbirliği yaparak uyguladığı Proje ile halihazırda koyun yetiştiriciliği yapan üreticilerin sürülerinin 100 baş ve üzerine çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında Valilikler, ilgili kurum ve kuruluşların yerel birimlerini koordine ederek, illerinde gelişme potansiyeli yüksek yerli koyun ırklarını, bunları yetiştiren damızlık işletmelerini ve projeden yararlanmak için gerekli şartları taşıyan potansiyel üreticileri belirliyor. Valilikler ayrıca üreticilerin uygun fiyatlarla yem alabilmeleri ve kesim dönemi gelen hayvanlarını uygun fiyatlarla kestirebilmeleri için alternatif firmaları belirleyerek duyuruyor. Projenin devamı boyunca da üreticilerin işletmelerini kontrol edip, Projenin sonuçlarını doğrudan yerinde görerek değerlendiriyor.