Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Geçtiğimiz sene Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank uygun faiz oranları ile konut kredileri verdiler. Binlerce vatandaş kamu bankaları tarafından verilen bu kredilerden faydalandılar. Bu nedenle 2021 yılında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor.

Ev satın almak isteyen vatandaşlar bankaların yüksek faiz oranlarından merak ediyorlar. Bu nedenle “Kredi faizleri ne zaman düşecek? “ sorusunun cevabını internet sayfalarından araştırılıyor. Bankalardan konut kredisi faiz oranlarının düşeceğine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Ancak artan döviz kurlarının etkisi ile inşaatlarda maliyetlerin artmasının konut fiyatlarına da yükseliş olarak yansıması bekleniyor. Peki, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası 2021 yılında konut kredisi faiz oranları nedir?

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranları

Halkbank

Halkbank aylık 1,38 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Bankadan 100 bin TL çeken vatandaşın aylık geri ödemesi ise bin 710 TL olarak hesaplandı. Banka kredi açıklamasında, “Size özel avantajlı faiz oranları sunan konut kredimiz ile taksit ödemelerinizi ister aylık eşit taksitlerle, isterseniz kendi belirleyeceğiniz tutarlarla yapabilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

Vakıfbank

Vakıfbank A sınıfı enerji verimli konutlar için 1,25 faiz oranı ile kredi veriyor. Faiz oranı, konutun Enerji Kimlik Belgesi sınıfına göre değişiklik gösteriyor.

Ziraat Bankası konut kredisi

Ziraat Bankası yüzde 1,39 faiz oranı ile kredi veriyor. Bankadan 100 bin TL konut kredisi çeken bir vatandaş, 120 ay vade ile aylık bin 717,75 TL geri ödeme yapabilir.

Exit mobile version