EkonomiGündem

Ziraat Bankası hesap kartlarınızı kontrol edin: Ödeme tarihi öne çekildi!

Yüzlerce kişiyi ilgilendiren bir yeni gelişme yaşandı. Ödeme tarihi öne çekildi. Ödemeler Ziraat Bankası hesap kartlarına yatacak. Devlet tarafından mazot desteği verilecek.

Tarım işi yapan çiftçilere yönelik ödeme yapılacak. Mazot desteği kararı alındı. Bu ayın son haftası ya da önümüzdeki ayın ilk haftası çiftçilere mazot desteği kapsamında yardım sağlanacak. Ödemeler, çiftçilerin Ziraat Bankası hesap kartlarına yatacak.

MAZOT DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Mazot desteğinden yararlanmak isteyen kişiler tarafından ‘Mazot desteği kimlere verilecek?’ sorusunun cevabı merak ediliyor.

Tarım ve orman bakanı olan Vahit Kirişçi’ nin yaptığı açıklamaya göre, mazot desteği kimlere verilecek sorusuna verilecek yanıtlar ise şu şekildedir;

Mazot yardımı alacak olan çiftçilerin çiftçi kayıt sistemine üye olması gerekiyor. Bu sisteme kayıtlı olanların da aynı yıl içerisinde bu kaydı yenilemeleri lazım.

50 dekar ve daha fazla toprak sahibi olan kişilerinse; toprağını şehir içinde bulunan yetkili laboratuvarlarda toprak analizi yaptırmaları istenir. Bu laboratuvar sonuçlarını da ikamet ettikleri il ya da ilçede bulunan Tarım Müdürlüklerine belirlenen tarihlerde teslim etmesi gerekir.

Öte yandan çiftçiye verilecek olan bu destek de; arazinin büyüklüğüne ve yetiştirdiği ürün mahsulüne göre değişiklik gösterir.

Devlet bu sene, bu şartlara uyan çiftçi vatandaşlarımıza pay edeceği ödeneğini, 54 milyar Türk Lirası olarak açıkladı. Bu konuya dair tüm şartları öğrenmek için Tarım ve Orman Bakanlığının resmi sitesi olan https://www.tarimorman.gov.tr/Sayfalar/Detay.aspx?OgeId=1039&Liste=Destekler linke tıklayarak hızlı ve güvenilir bir şekilde tüm şartları öğrenebilirsiniz.

Mazot desteği başvuru formu doldurduktan kısa bir süre sonra başvuru şartlarına uyum sağladığınız takdirde bu maddi yardımdan siz de yararlanabileceksiniz. Geçen yıllarda mart ayında ödenen bu maddi destek, bu sene içerisinde Ekim sonu ya da Aralık ayının başında geçimini çiftçilik üzerinden sağlayan vatandaşlarımıza, ihtiyaç duyduğu kadar verilecektir.