Ekonomi

Ziraat Bankası ile ev sahibi olmak artık çok kolay! Ankara’da 120 metrekare ev, 180 bin TL’den satışa çıkarıldı!

Artan emlak fiyatlarından sonra uygun fiyatlar karşılığında kendi evinin sahibi olmanın yollarını arayan vatandaşlara, Ziraat Bankası’ndan müjdeli haber geldi. Banka hacizli konutlarını, piyasanın oldukça altında fiyatlara satışa çıkardığını duyurdu.

Ziraat Bankası Ev Satışlarını Nasıl Gerçekleştirir?

Bankalar yüksek tutarları kredi hizmetleri karşılığında müşterilerinden çeşitli teminatlar almaktadırlar. Vade sonunda borçların ödenmemesi durumunda kredi başvurusu esnasında teminat olarak alınmış olan mal varlıklarına bankalar aracılığı ile el konur. Bankacılık kanunu gereğince vatandaşların mal varlıklarını 3 yıldan uzun bir süre ellerinde tutmaları uygun olmayan kurumlar, ilgili varlıkları uygun fiyatlar aracılığı ile e-ihale sistemi aracılığı ile satışa çıkarırlar.

Bankaların e-ihale sistemi aracılığı ile satışa çıkardıkları konutlara, satış bedelleri üzerinden yüzde 6’lık teminat bedeni talep edilir. Bankaya teminat bedelini yatıran ve sistemi üzerinden konuta teklif veren vatandaşlar, en yüksek teklifi vermeleri durumunda evin yeni sahibi olurlar.

Ziraat Bankası’ndan Kimler Ev Satın Alabilir?

Ziraat Bankası’nın haczettiği ve uygun fiyatlar aracılığı ile satışa çıkarmış olduğu konutlardan birine ya da birkaçına sahip olmak isteyen vatandaşların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca konut satışlarının yapıldığı e-ihale sistemine de kayıt yaptırmak gerekmektedir. Bu iki şartı sağlayan ve sonuç olarak sahip olunmak istenen dairenin teminat bedelini bankaya yatıran her vatandaş, ilgili konut ya da konutlar için teklif verme ve evi satın alma hakkına sahiptir.

Ziraat Bankası Satılık Evler 2022

Ziraat Bankası’nın satışa çıkarmış olduğu konutlardan birinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için konutların özelliklerinin ve fiyatlarının bulunduğu bir liste düzenlenmiştir. İlgili listede hem fiyatı hem de özellikleri ile en çok dikkat çeken iki konut şu şekilde belirlenmiştir:

İstanbul ili Şişli ilçesi: 43 metrekare stüdyo daire 390 bin TL, teminat bedeli 23 bin 400 TL

Ankara ili Elmadağ ilçesi Hasanoğlu Mahallesi: 120 metrekare 3+1 daire 187 bin TL, teminat bedeli 11 bin 220 TL