Ekonomi

Ziraat Bankası ilk kez ev almak isteyenler için açıkladı: Devlet 26 bin TL veriyor!

Bu sene ev sahibi olmak isteyenler bankalar tarafından yapılan açıklamaları takip ediyor. Geçen sene kamu bankalarının avantajlı konut kredisini kaçıranlara Ziraat Bankası’ndan güzel haber verdi. Ziraat Bankası açıklamasında, “En az 3 yıl birikim yaparak ilk konutunuzu aldığınızda toplam birikiminizin %20’sine kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin.” İfadelerini kıllandı.

Ziraat Bankası ev satın almak isteyenler için konut hesabını duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası’na gelip bir Konut Hesabı açtıranlar devlet tarafından karşılıksız yapılan ödemeden faydalanabilecekler. 36-47 ay vadeli hesaplar için devlet katkısı 26 bin 995,96 TL olarak bildirildi.

Kimler Devlet Katkılı Konut Hesabı’ndan Yararlanabilir ?

07.04.2015 itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
Konut satın almadan önce en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapanlar,

Konut satın aldıktan itibaren 6 (altı) ay içinde gerekli belgelerle Bankamıza başvuranlar Devlet Katkılı Konut Hesabı’ndan yararlanabilecektir.

Düzensiz ödeme durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır.

Devlet katkısı almak için başvurulan konut dışında, 07.04.2015 tarihinden itibaren devlet katkısına konu olacak nitelikte başka bir konut edinilmemiş olunması gerekmektedir.

Konut Hesabı Devlet Katkısı Başvuru İşlemleri

En az 36 aylık düzenli birikimini tamamlayan ve konut alımı yapan katılımcılar konut hesabı için Devlet katkısı başvurusu yapabilecektir.

Katılımcıların hesap kapama ve başvuru işlemlerini konut alımı yapıldıktan ve tapu belgesi edinildikten sonra yapmaları gerekmektedir.

Katılımcıdan İstenen Belgeler;

Tapu belgesi aslı

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Kat irtifakı bulunan (kat mülkiyeti bulunmayan) tapuların yapı kullanma izin belgesinin aslı

Kat mülkiyetli olmayan konutlarda yapı kullanma izin belgesi bulunmaması durumunda ise yapı kullanma izin belgesi alınana kadar konut hesaplarının kapatılmaması ve düzenli birikimlerin devam etmesi gerekmektedir. Devlet katkısı için başvuru, ancak yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra yapılabilecektir.”

Ay içerisinde yapılan başvurular Bankamız tarafından bir sonraki ayın ilk 10 günü içerisinde toplu şekilde ilgili Bakanlığa iletilecek olup, uygun bulunan başvurular için Bakanlık tarafından 30 gün içerisinde devlet katkıları ödenecek ve Bankamıza iletildiği gün müşteri hesaplarına aktarılacaktır.