Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Halk Bankası borçları ile ilgili flaş karar!

Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Halk Bankası ve diğer tüm bankaları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Özel ve kamu bankalarının ödenmeyen kredi borçları için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) harekete geçti. BDDK tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, arlık yönetim şirketleri, devraldıkları borçlara ilişkin takip işlemlerine başlamadan önce asıl borçlu veya yasal temsilcisine yazılı bildirimde bulunacak.

Bankaların ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) ya da diğer mali kurumların kredi alacakları Varlık Yönetim Şirketleri tarafından devralınıyor. Bu nedenle BDDK yaşanan mağduriyetin önüne geçmek için bankalara bildirim zorunluluğu getiriliyor.

Borçla ilgisi olmayanlar aranamayacak

Taslak yönetmeliğine göre, bankalar gibi kaynak kuruluşlar, alacakların devrinden önce borçluya, borcun varlık yönetim şirketine devredileceğine dair bilgi vermekle yükümlü olacak. Ayrıca BDDK düzenlemesine göre, borçluların toplum içindeki itibarını zedeleyici iletişim ve tahsilat yöntemlerinden kaçınmakla, borçla ilgisi bulunmayan üçüncü kişileri aramamakla yükümlü olunacak.

Öte yandan Varlık yönetim şirketleri yazılı bildirimde bulunulmasına rağmen borcun ödenmediği hallerde borçlu kişiyle resmi tatil günleri ve Pazar günleri arayamayacak. Aramalar sadece e 09.00-20.00 saatleri arasında ve günde 3 kez ile sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

Exit mobile version