Ekonomi

Ziraat Bankası resmi sitesinden duyurdu: Çok yakında ücretsiz olacak!

Ziraat Bankası resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, “Çok yakında başlayacak olan IBAN’sız para transferi için şimdiden hazır olun.” İfadelerini kullandı. Banka kişisel bilgilerin de kolay adres sistemine tanımlanması gerektiğini bildirdi.

Ziraat Bankası müşterileri için ücretsiz para transferi duyurusunda bulundu. Banka konuya ilişkin açıklamasında, “Ziraat Mobil’den cep telefonu numarası, e-posta, TCKN/VKN/YKN ve pasaport numarası bilgilerinizden dilediğinizi kolay adres sistemine tanımlayın, çok yakında başlayacak olan IBAN’sız para transferi için şimdiden hazır olun” dedi. Peki, kolay adres sistemi nedir? Kolay adres tanımlama nasıl yapılır?

KOLAY ADRES SİSTEMİ NEDİR?

Kolay Adres Sistemi, EFT, havale ve yakında başlayacak olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlemlerinde kullanılabilecek, hesap numarası ya da IBAN’ı, kolay hatırlanabilir bir kişisel bilgi ile eşleştirmeyi sağlayan hizmettir.

KOLAY ADRES TANIMLAMA NASIL YAPILIR?

İnternet Bankacılığı ya da Ziraat Mobil’den
Para Transferleri –> Kolay Adreslerim adımlarını takip ederek Kolay Adres tanımlamanızı kolayca yapabilirsiniz.
Kolay Adreslerim” ekranında yapmış olduğunuz tanımlamaları listeleyebilir, silme ve güncelleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi bilgilerimi “Kolay Adres” olarak tanımlayabilirim?

Cep telefonu numarası, e-posta adresi, TCKN/VKN/YKN ve pasaport numarası bilgilerinizi “Kolay Adres” olarak hesabınıza tanımlayabilirsiniz.