Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Ev sahibi olmak isteyen veya araba almayı düşünen vatandaşlar sık sık faiz oranlarını sorguluyor. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank güncel kredi faiz oranları ne kadar oldu? Faiz oranları düşecek mi? Kredi çekmek için doğru zaman ne zaman? Acil nakite ihtiyacım var diyenler için işte bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredileri için güncel faiz oranları.

İŞTE DEVLET KAMU BANKALARININ GÜNCEL FAİZ ORANLARI

Koronavirüs sebebiyle mart ayında güncellenen faizler Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank tarafından duyuruldu. Buna göre Ziraat Bankası’nın tüketici kredisi %1.51’den taşıt kredisi (kaskosuz) %1.56’dan konut kredisi ise %1.37’den başlayan fiyatlarla güncellendi.

Vakıfbank ise taşıt kredisini %1.50’den, İhtiyaç kredisini %1.51’den ve Sarı Panjur Konut Kredisini ise %1,32’den başlatmaktadır.

Halkbank’ta da fiyat hemen hemen yakın seyretmekte. ihtiyaç kredilerinde %1,51’dan, taşıt kredilerinde %1,54’den, konut kredilerinde ise %1,38’den başlayan faiz oranları uygulanmakta.

FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ?

Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana vatandaşın mağduriyetini gidermek için birçok banka faiz oranlarını düşürmüştü. İlk pandemi dönemlerinde vatandaşlar bu düşük faizlerden yararlanmak için rekor düzeyde kredi çekti. Salgında bir yılı geride bırakırken faiz oranları da yavaş yavaş yükselmeye başladı.

Salgında birçok işyeri kapanırken çoğu insan da işsiz kaldı. Hal böyle iken vatandaşlar gözünü bankaların ihtiyaç kredilerine dikti. Ev veya araba almak isteyenler ise tedirgin. Bankalar faizlerini tekrar yükseltmeye başladı. Faizlerde düşüş ise yakın zamanda beklenmiyor. Uzmanların görüşü ise daha da yükseleceği yönünde.

Vatandaşlar yüksek faizden dolayı kredilerin yanına yaklaşamıyor. Ana paraya eklenen yüksek yüksek ücretler ise korkutuyor. Artan enflasyonun market raflarında, pazarlarda, sokakta ve evde her gün kendini daha da hissettirmesi ise banka kredilerine olan ihtiyacı arttırıyor.

Kredi faizleri yükselişte kalmaya devam edecek.

KONUT KREDİSİ ÇEKMEK İÇİN NE GEREKİYOR?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir. Uygun görüldüğü takdirde form doldurulup işlem gerçekleşir.

KREDİ ÇEKMEK İÇİN DOĞRU ZAMAN NE ZAMAN ?

Uzmanlara göre faize Temmuz ayına kadar dokunulmayacak. Merkez Bankası’ndan ise indirim yerine faiz artırımı bekleniyor. Önümüzde aylarda ise enflasyonda bir düşüş beklenmiyor. Vatandaşların ise zaruri bir ihtiyaçları olmadığı sürece  kredi çekmeleri önerilmiyor. Çünkü kredi faizleri yükseklerde kalmaya devam edecek.

Exit mobile version