Ekonomi

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan yüzde 1.20 Faizle 2,5 Milyon TL EV KREDİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faizli ev kredisi hayata geçiriliyor. Bankaların ne kadar kredi vereceği belli oldu.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan yüzde 1.20 Faizle 2,5 Milyon TL EV KREDİSİ- Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan düşük faizli kredinin kamu bankaları tarafından verileceği düşünülürken faiz oranları ve aylık taksitleri de belli oldu. İşte konut almak isteyenleri ilgilendiren kredi detayları…

AYLIK ÖDEMESİ 34 BİN TL

Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası tarafından verilmesi ön görülen devletin hazinesinden çıkarılacak olan konut kredilerinin içerikleri belli oldu. İlk kez konuk sahibi olacaklar için 15 yıl vade ve yüzde 1.20 de faiz oranı bekleniyor. 2 buçuk milyon TL tutarındaki bir evin aylık taksit tutarının ise 34 bin TL civarında olması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI VE KOŞULLARI

Ev sahibi olmak için kredi çekmek isteyen vatandaşların daha önce ev sahibi olmamış olmaları gerekiyor. Konut kampanyasından yararlanabilmek isteyenler için; evin alınacağı şehirde son 1 yıl içerisinde konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olunsa da hisse oranının yüzde 50’den fazla olmaması gibi şartlar bulunuyor. 5 milyon TL’ye kadar ekspertiz raporu olan bir konut içinse kredi miktarının en az yüzde 80 seviyelerine çıkartılması gündemde. Gayrimenkul uzmanı Ömer Sabri Yoldaş, Show Haber’e yaptığı açıklamada “Fiyatların daha da oturacağı bir döneme giriyoruz. Ancak bu da geçici bir süre olacaktır” diye konuştu.

Konut satın almak isteyenler için kredi fırsatlarının TBMM’de onaylanması ve görüşülmesinin ardından hayata geçirileceği ön görülüyor.