Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu, kendi evinin sahibi olmak isteyenlere seslendi: 240 bin TL ve üzeri nakit taleplerine sıfır faiz ile konut kredisi hizmeti verilecek!

Kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlara, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından müjdeli haber verildi. Kurum, ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara faizsiz konut kredisi hizmeti sunacağını bildirdi.

Kamu Kurumlarının İş Birliğinden Faizsiz Konut Kredisi Hizmeti!

Yeni dönemde hem ekonomik faktörlere hem de diğer faktörlere bağlı olarak artış gösteren konut fiyatlarına sessiz kalmak istemeyen Sosyal Güvenlik Kurumu, Ziraat Bankası aracılığı ile sunacağı faizsiz konut kredisi kampanyasının müjdesini verdi. Kurum, ilgili hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılmış olan faizsiz konut kredisi kampanyası açıklamasına göre kurum tarafından belirlenmiş olan gruplar içerisinde yer alan kişilerin 240 bin TL’nin üzerinde ki konut kredisi taleplerine faiz uygulanmayacağı bilgisi kaydedildi. İlgili hizmetten yararlanılması durumunda aylık taksitlerin, kredi sahibinin maaşının 4’te 1’i aracılığı ile tahsil edileceği bildirildi.

Faizsiz Konut Kredisi Kampanyasına Kimler Başvuru Yapabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası tarafından duyurulmuş olan faizsiz konut kredisi hizmetinden faydalanmak için SGK’nın belirlemiş olduğu gruplar arasında yer almak gerekmektedir. Kamu kurumu, ilgili hizmetini şu gruplarda yer alan vatandaşlara sunacağını bildirmiştir:

Faizsiz Konut Kredisi Kampanyasına Nasıl Başvuru Yapılır?

Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile duyurulmuş olan faizsiz konut kredisi kampanyasından faydalanarak kendi evini almak isteyen vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları veya başvuru sahibinin şifresi ve T.C. kimlik numarası ile birlikte e-devlet sistemine girerek ilgili talebini online olarak iletmesi gerekmektedir.

Exit mobile version