Ziraat Bankası yazılı açıklama yaptı: Bankada parası olanlar kimlikleri ile şubeye gelsin!

Ziraat Bankası müşterilerini ilgilendiren önemli bir duyuruda bulundu. Dev banka, hesap sahipleri için yaptığı yazılı açıklamada, zamanaşımına uğrayan hesapların listelendiğini bildirdi. Söz konusu listede bulunanların vakit kaybetmeden şubeye gitmeleri gerekiyor.

Bankalarda hesabı bulunan ancak yıllarca işlem yapmayan binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ziraat Bankası 2021 yılında zamanaşımına uğrayacak olan yatırım hesaplarını açıkladı. Listede bilgileri bulunan vatandaşların vakit kaybetmeden kimlikleri ile şubelere başvuruda bulunması gerekiyor.

Banka konuya ilişkin açıklamasında şöyle dedi:

27 Şubat 2015 tarih ve 29280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliğinin 24. maddesinde “Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve Yatırımcı Tazmin Merkezine (YTM) gelir kaydedilir” denilmektedir.

Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin YTM’ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmekte olup, listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması halinde yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezine devredilecektir.

Ziraat Bankası zamanaşımı listesini görmek isteyenler, https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/duyurular/zaman-asimina-ugrayacak-yatirim-hesaplari-2021 adresi üzerinden ad soyadını girerek kontrolde bulunabilirler.

Exit mobile version