Ekonomi

Ziraat Bankası’na kredi borcu olanlar dikkat: Hemen başvurabilirsiniz!

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü pandemisi ile mücadele devam ediyor. Geçtiğimiz sene Türkiye’de de tespit edilen virüs ekonomik olarak vatandaşları olumsuz etkiledi. Vatandaşların zor durumda kalmamaları için ise kamu bankaları 6 ay geri ödemesiz krediler dağıttılar. Birçok vatandaş Ziraat Bankası tarafından verilen düşük faizli temel ihtiyaç destek kredisinden faydalandı. Bankalardan kredi çeken vatandaşlara ise güzel haber uğun geldi. Buna göre, Ziraat Bankası’ndan kredi çekenler yapılandırmadan faydalanabilecekler.

Ziraat Bankası 2020 yılında aylık geliri 5 bin TL altında olanlara a 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL’ye kadar kredi verdi. Yüzde 0.49 faiz oranıyla verilen kredide çok sayıda vatandaş faydalandı.

36 aya kadar vade uzatılabilecek

Geri ödemelerini yapan vatandaşlara ise güzel haber geldi. Hürriyet’te yer alan habere göre, Temel ihtiyaç destek kredisini yapılandırmak isteyenler 18 ile 36 ay arasında vade uzatımı yapabilecekler. Vatandaşlar internet bankacılığı ya da akıllı telefonlardan mobil bankacılık kullanarak, Menüden ‘Krediler’ bölümüne girildiğinde ‘Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Yapılandırma’ seçeneği seçildiğinde BTİDK Vade Uzatımı işaretleyerek yapılandırmadan faydalanabilecek.

Başvurular sona erdi

Ziraat Bankası 1 Nisan 2020’de başlayan temel ihtiyaç kredisi başvuruları sona erdi. Ancak kredi ihtiyacı olanlar 36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredisine başvuruda bulunabilirler. Tüketici kredisi kişiye özel ödeme seçenekleri ile esnek yapıya sahip bir kredidir.