Ekonomi

Ziraat Bankası’nda bin TL üzeri parası olan herkes için açıklandı!

Ziraat Bankası’nda parası olan müşteriler için önemli bir açıklama yapıldı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre bin TL üzerinde parası olan müşteri kazanç elde edecek. Ancak müşterinin parasının artması için vadeli hesaba geçmesi gerekiyor. 1.000 TL ve üzeri tutarlarla açılan vadeli mevduat hesaplarına faiz oranı uygulanıyor.

Birçok vatandaş parasını bankada tutuyor. Ancak paranın bankada durduğu sürece artması mümkün. Bunun için vadeli hesaba geçmek gerekiyor. Ziraat Bankası vadeli hesabı hakkında müşterilerini bilgilendirdi. Yazılı açıklamada bulunan banka, “Ziraat Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınızı; Türk Lirası (₺) 1-730 gün arası vadelerde açtırabilirsiniz. Vade bitiminde anaparanızı faiz getirisiyle birlikte geri alabilirsiniz.” İfadelerini kullandı. Kamu bankası vadeli hesaplarda yüzde 17 faiz oranı uyguluyor.

Ziraat Bankası’nda 5 bin TL parası bulunan bir müşterinin 32 sonunda kazancı 5.070,79’ya yükseliyor.

Vadeli hesap özellikleri

Şube kanalımızda 1.000 TL ve üzeri tutarlarla açılan vadeli mevduat hesaplarına faiz oranı uygulanmaktadır.

Ziraat Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınızı; Türk Lirası cinsinden 1-730 gün arası vadeli olarak açabilir, vade bitiminde anaparanızı faiziyle birlikte geri alabilirsiniz.

Vadeli hesaplardan vadesinden önce kısmen veya tamamen iade talebinde bulunulması ve Bankanın bu talebi kabul etmesi hâlinde, hesaba vadesiz faiz oranı uygulanarak ödeme yapılır.

Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınız; vade bitiminde aksine bir talimat vermediğiniz sürece, aynı vade süresi ve yenileme tarihinde geçerli olan faiz oranı ile yenilenir.