GündemKamu

Ziraat Bankası’nda hesap açanlara devletten 12 bin TL karşılıksız ödeme!

Türkiye’de devlet çeşitli destek ödemeleri ile vatandaşlara yardımcı oluyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası’nda hesap açanlara devletten 12 bin TL’ye varan karşılıksız ödeme yapılıyor. Peki, ödemeden faydalanma şartları nelerdir?

Evlilik düşüncesi olanlara Kamu Bankaları aracılığı ile destek ödemesi yapılıyor. Devlet bankalarda çeyiz hesabı açan vatandaşlara 12 bin TL’ye varan ödemeler yapıyor. Ziraat Bankası resmi internet sayfası üzerinde çeyiz hesabına ilişkin merak edilen soruların cevapları yanıtlandı.

Çeyiz Hesabı nedir?

Çeyiz hesabı, müşterilerin tasarruf eğilimlerini artırarak uzun vadeli birikim yapmalarını sağlayan ve şartların sağlanması koşulu ile devlet katkısının da birikime eklenmesi ile toplumu tasarrufa teşvik eden bir üründür. Bankamızda birikimli mevduat olarak açılacak olan ürün asgari 3 yıl vadeli olarak açılabilecektir.

Tüm Ziraat Bankası şubelerinden Çeyiz Hesabı açabilir miyim?

Evet, bütün yurtiçi şubelerimizden Çeyiz Hesabı açtırarak birikim yapmaya başlayabilirsiniz.

Kimler Çeyiz Hesabı açabilir?

24 yaşını doldurmamış ve hiç evlenmemiş tüm Türk vatandaşları/veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. Maddesi kapsamına giren kişiler Bankamızda çeyiz hesabı açabilirler.

Devlet katkısı tutarı nasıl hesaplanır?

Devlet katkısının hesaplanmasında, evlilik tarihindeki birikim esas alınır. Devlet Katkısı katılımcı tarafından çeyiz hesabına yapılan düzenli ödeme sürelerine göre hesaplanır; Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi;

36 ila 47 ay olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 20’sidir. Ancak, ödenecek tutar 8.693,56 Türk Lirasını geçemez.

48 ila 59 ay olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 22’sidir. Ancak, ödenecek tutar 10.031,03 Türk Lirasını geçemez.

60 ay ve üzeri olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 25’idir. Ancak, ödenecek tutar 12.037,24 Türk Lirasını geçemez

Devlet katkısını ne zaman alırız?

Düzenli ödemelerini minimum 36 ay aksatmadan tamamlayan katılımcı, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliği yaptığı zaman Devlet Katkısını hak eder. Evlilik tarihinden itibaren altı ay içerisinde uluslararası aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair ilçe nüfus müdürlüklerinden alacağı belge ile çeyiz hesabının bulunduğu Şubemize başvurur. Banka ay içerisinde yapılan başvuruları takip eden ayın ilk on işgünü içerisinde Bakanlığa iletir. Bakanlığın uygun bulmasının ardından hak edilen Devlet Katkısı tutarı ilgili hesaba aktarılır.