Ziraat Bankası’ndan 3-5-10 bin TL bireysel temel ihtiyaç destek kredisi çekenler dikkat!

Geçtiğimiz sene kamu bankaları vatandaşların ekonomik mağduriyetleri önlemek için bireysel temel ihtiyaç destek kredisi verdiklerini duyurmuştu. Bankalardan kredi çeken ve geri ödemesi başlayan vatandaşlar, kredi ödemelerinin ne zaman biteceğini merak ediyor. Ziraat Bankası krediden faydalanan müşterileri için ‘Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Geri Ödeme Planı Görüntüleme’ ekranı yayınladı.

Türkiye’de ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilen corona virüsü salgını nedeniyle kamu bankaları kredi desteklerini duyurmuştu. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara uygun finansmanlı krediler verildi. 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade seçenekleri ile verilen kredilerden bir çok vatandaş faydalandı. Geri ödemeleri başlayan vatandaşlar ise kredi ödemelerinin ne zaman biteceğini merak ediyorlar.

Ziraat Bankası krediden faydalanan müşterileri için ‘Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Geri Ödeme Planı Görüntüleme’ ekranını kullanıma sundu. Buna göre, vatandaşlar T.C. kimlik numaralarını, cep telefonlarını girerek ve SMS ile doğrulama yaparak ne kadar borçları kaldığını öğrenebilirler.

Kimlere kredi verildi?

Hane geliri 5 bin TL’nin altında olan ve açık takip kaydı bulunmayan, açık karşılıksız çeki olmayan, açık protestolu senedi bulunmayanlar vatandaşlar kredilerden faydalandılar. İhtiyaç kredileri haneden yalnızca bir kişiye verildi.

Exit mobile version