Ziraat Bankası’ndan Besiciye 200 Bin TL Faizsiz Kredi İmkanı

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine destek amaçlı 100 bin lira faizsiz kredi veren ziraat bankası verdiği destek kredisinin limitini 200 bine çıkardı. Ayrıca 150 bin TL’lik olan kredinin limitini de 250 bin liraya yükseltti. 36 ilde uygulanan proje il valiliklerinin desteği ile yürütülmektedir. Proje kapsamında şu ana dek 570 bin 420 koyun-keçi alımı sağlandı. 5 bin 554 üreticinin faydalandığı projeden şimdiye kadar 721 milyon liralık kredi kullanımı sağlandı. Zaman içinde bu tutarın artacağı belirtildi.

Tersine Göç Desteği

Son zamanlarda özellikle pandemiden dolayı evlere kapanan insanların kendilerini doğaya bırakmaları üretme isteklerini de arttırdı. Durum böyle olunca tersine gözler kaçınılmaz oldu. Şehirden kırsal alanlara göç etmek isteyenlerin sayısı bir hayli yükseldi. Durum böyle olunca Türkiye’nin tarım alanında en büyük destekçi bankası olan ziraat bankası göç etmek isteyen ve hayvancılıkla ilgilenecek olan vatandaşa büyük bir destek projesi başlattı. Şuan için küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde geçerli olan destek önümüzde ki aylarda büyükbaş hayvan yetiştiriciliği içinde uygulanmaya başlanacak. Tarımsal hasılanın artışını amaçlayan proje birçok insanın üretime geçerek devlet ekonomisine katkı sağlamaya başlandı.

Kredi limiti yükseltildi

Proje kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin verimini arttırmak isteyen ziraat bankası üreticiye 7 yıl vadeli sıfır faizli kredi desteği sağlamakta. Daha öncesinde 150 bin lira olan destek kredi limiti verimi arttırmak amacı ile 250 bin liraya yükseltildi. Ayrıca 100 bin lira olan faizsiz kredi ise 200 bin liraya yükseltildi.

Uygulama tarihi uzatıldı

31 Aralık 2022 olarak bildirilen son tarih yeni karar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı. Kredi destek limitinin arttırılması ve sürenin uzatılması vatandaşın hayvan yetiştiriciliğine olan ilgisini yükseltti.

Exit mobile version