EkonomiKamu

Ziraat Bankası’ndan Emeklilere 750 TL ikramiye, 1100 TL bayram ikramiyesi ve maaş zammı

Milyonlarca emekli için büyük gün yaklaşıyor. Yılda iki kez maaşlarına zam alan emekli vatandaşlar Temmuz zamlarını bekliyorlar. Ayrıca emekliler maaş zammı yanında 1100 TL bayram ikramiyesi ödemesi de alacaklar. Ayrıca Ziraat Bankası emekliler için 2021 promosyon ödemesi tutarlarını açıkladı. Banka 3 yıl maaş çekme sözü veren emeklilere 750 TL’ye kadar ödeme yapıyor.

Türkiye’de emeklilere Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kere zam yapılıyor. Bu nedenle emekliler ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Son gelen bilgilere göre ise Mayıs ayı enflasyon verisi ile birlikte 5 aylık oran yüzde 6.39 olarak ortaya çıktı. Temmuz ayında hesaplanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile beraber ise maaşlara yapılacak olan zamlar ortaya çıkmış olacak. Ancak Haziran ayı enflasyon oranı sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6.39 maaş zammı alabilecek. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 3.39 fark alacak.

1100 TL ikramiye ödemesi yapılacak

Maaş zammı alan emeklilere ayrıca 1100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Kurban bayramı ikramiye ödemesinin bayram tarihinden bir hafta önce yani 12-16 Temmuz tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Ziraat Bankası promosyon açıklaması

Öte yandan emekliler maaş zammı yanında bankalara 3 yıllık maaş çekme sözü vererek promosyon ödemesi alabiliyorlar. Ziraat Bankası 2021 yılında SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini çekme sözü veren müşterilerinden, 1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500,00 TL, 1.500 ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625,00 TL, 2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750,00 TL tutarında olmak üzere, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapıyor.

Ziraat Bankası promosyon ödemesi açıklaması

Maaş zammı alacak olan emekliler için promosyon müjdesi veren Ziraat Bankası şu açıklamalarda bulundu:

Emekli aylıklarını Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimizin promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Bankamız aracılığı ile alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Bankamızdan birden fazla emekli maaş ödemesi alan müşterilerimiz için, ödenecek promosyon tutarı; maaş tutarları toplamına göre hesaplanmaktadır.

Promosyon ödemesine ilişkin başvurularınızı;

Şubelerimiz,
İnternet Şubemiz,
Ziraat Mobil,
ATM’lerimiz,
SMS
Müşteri İletişim Merkezimiz
aracılığı ile yapabilirsiniz.

4757’ye “PRO” yazıp bir boşluk bırakıp “TC Kimlik Numarası”nı yazarak SMS gönderen müşterilerimiz, Müşteri İletişim Merkezimiz tarafından aranarak onayları alınmaktadır.

Detaylı bilgi için 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezimiz ile görüşebilirsiniz.​​​​​​​​​

Maaş zammı, ikramiye ödemesi ve promosyon ödemesi ile ilgili haberlere sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası promosyon detaylarına ulaşmak için tıklayınız.