Ziraat Bankasından emlak sektörüne büyük çelme! 128 metrekare ev, 175 bin TL!

2021 yılının son haftalarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani artışlardan sonra pek çok tüketim ürününe ve diğer hizmetlere, yüksek oranlarda zamlar yansıtıldı. Yapılan zamlardan en çok etkilenen sektörlerden biri ise emlak sektörü oldu.

Geride bıraktığımız yılın aralık ayında döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan dalgalı hareketler, konut fiyatlarının yüzde 50’nin üzerinde zamlanmasına sebep oldu. Hem kira tutarlarına hem de konutların satış fiyatlarına yansıtılan büyük zamlar, yeni dönem itibari ile kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşların hayal kırıklığına uğramasına sebep oldu.

Ellerinde ki nakitler ile emlak piyasası içerisinde kendilerine göre bir ev bulamayacaklarının farkına varan vatandaşlar, uygun fiyatlar karşılığında icralık evler satan bankaların ilanlarını araştırmaya başladılar. Vatandaşları sevindirecek olan son haber ise kamu bankası olarak hizmetine devam eden Ziraat Bankasından geldi. Ziraat Bankası, Türkiye’nin pek çok noktasında onlarca konutu, uygun fiyatlar karşılığında satışa çıkardığını duyurdu!

Ziraat Bankasından Uygun Fiyatlı Konut Satışı!

Yeni dönem itibari ile kendi evinin sahibi olabilmek amacı ile biriktirmiş oldukları nakitleri değerlendirmek isteyen vatandaşlar, emlak sektörünün yükselen fiyatları ile karşı karşıya kaldılar. Aradıkları evleri daha uygun fiyatlar aracılığı ile bankalar tarafından satışa sunulan konutlarda bulabileceklerini düşünen vatandaşlar için müjdeli haber, Ziraat Bankası verdi.

Ziraat Bankası, çeşitli sebepler ile icralık olan konutları Türkiye genelinde ki pek çok noktada satışa çıkardığını ilan etti. Bankanın satışa çıkarmış olduğu konutlar için belirlediği tutarlar, vatandaşları hayrete düşürdü.

Ziraat Bankasından 175 Bin TL’lik Konut!

Türkiye’nin pek çok ilinde icralık konutları satışa çıkarmış olan Ziraat Bankası, Ankara ilanı ile dikkat çekti. Ankara’nın Bala ilçesinde bulunan 2+1, 123 metrekare evin 175 bin TL’ye satılıyor olması, Ankara sınırları içerisinde kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşları harekete geçirdi.

Ziraat Bankasından Konut Nasıl Alınır?

Ziraat Bankasının Ankara ilanı için ya da diğer konut ilanları için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, banka satışlarının nasıl gerçekleştirileceğini araştırmaya başladılar.

Ziraat Bankası aracılığı ile konut sahibi olmak isteyen kişiler, ilgili konut için belirlenmiş olan satış fiyatının yüzde 6’sını banka şubelerine yatırdıktan sonra, telefonlarına gelen SMS’te bulunan şifre aracılığı ile satılık konut sistemine girişlerini gerçekleştirerek, satın almak istedikleri ev için teklif verebiliyorlar. İlanının yayın tarihinin dolması ile birlikte, ilgili konuta en yüksek fiyatı veren kişi, evin sahibi oluyor.

Exit mobile version