Ekonomi

Ziraat Bankası’ndan kadın ve genç girişimci çiftçilere 10 yıl vadeli, 2 yıl geri ödemesiz kredi hizmeti!

Ziraat Bankası yeni dönemin çiftçilik desteklerini açıkladı. Banka, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine, farklı tutarlarda faizsiz kredi hizmeti sunacağını bildirdi.

Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvancılık Kredisi 2022

Ziraat Bankası yeni dönemde üretim kanalında dışa bağımlılığın azaltılması amacı ile çiftçilere kredi desteği hizmeti sunacağını açıklamıştır. Büyükbaş hayvan yetiştiricileri için geliştirilmiş olan kredi hizmetinin vade sayısı 7 yıl, geri ödemesiz süresi ise 2 yıl olarak belirlenmiştir. Banka, krediye başvuran kişinin genç ve kadın girişimci olması durumunda ise azami vade sayısının 10 yıl olacağını bildirmiştir. Aşağıda, Ziraat Bankası’nın hayvancılık kredileri ve kredilerin verilme şartları belirtilmiştir:

  • Damızlık düve kredisi: 50 baş hayvana sahip olmak veya yeni işletmenin bu sayıda hayvan üzerine kurulması
  • Besicilik kredisi: 50 baş hayvana sahip olmak veya yeni işletmenin bu sayıda hayvan üzerine kurulması
  • Süt hayvancılığı kredisi: 50 baş hayvana sahip olmak veya yeni işletmenin bu sayıda hayvan üzerine kurulması

Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvancılık Kredisinin Ayrıntıları

Ziraat Bankası tarafından geliştirilmiş olan büyükbaş hayvancılık kredisinin faiz oranları ve diğer ayrıntıları belli oldu. Banka, ilgili kredi hizmetinin başlıklarını ve faiz oranlarını şu şekilde bildirdi:

  • Damızlık düve kredisi: 20 milyon TL
  • Besicilik kredisi: 20 milyon TL
  • Süt hayvancılığı kredisi: 40 milyon TL

Ziraat Bankası tarafından geliştirilmiş ve yukarıda tutarları belirtilmiş olan çiftçi kredilerinin faiz oranları yüzde 0 olarak belirlenmiştir.

Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvancılık Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

Ziraat Bankası tarafından geliştirilmiş olan 10 yıl azami vadeli, 2 yıl geri ödemesiz büyükbaş hayvancılık kredisi kampanyasına, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılması gerekmektedir. Banka online başvuru kanallarını bu kredi hizmeti için erişime kapatmış olup, başvuruların şahsen yapılmasını zorunlu kılmıştır.