Genel

Ziraat Bankası’ndan Uygun Fiyatlı Ev Satışı Atağı Geldi: Sadece 112 Bin 500 TL Yetiyor! “Şaka Gibi…”

Artan emlak fiyatlarının ardından vatandaşların yöneldiği icralık konut satışları şu sıralar en çok talep gören bankacılık hizmetleri arasında yer alıyor. İcralık konut satışı gerçekleştiren bankalardan biri olan Ziraat Bankası ise, bu ay Mersin’de bir evi satışa çıkarmış bulunuyor.

Ziraat Bankası Mersin’de Ev Satışı Gerçekleştiriyor

İcralık satışlarına her gün bir yeni ilan ekleyen Ziraat Bankası, bu ay satışını gerçekleştireceği konutlar arasına Mersin ilinin Mezitli ilçesinde yer alan bir konutu daha ekliyor. Mezitli ilçesinin Merkez mahallesinde bulunan bu konutunun bir apartman dairesi olduğu ve 131 metrekare büyüklüğe sahip olduğu Ziraat Bankası tarafından yayınlanan ilan detayınca öğrenilmiş bulunuyor. Öte yandan Ziraat Bankası, bu ev için teminat bedeli ve ihale başlangıç bedelini de açıklamayı ihmal etmiyor.

İhale 18 Saat Sonra Sona Eriyor

İcralık satışlarını belirli bir süre içerisinde gerçekleştirdiği e-İhaleler ile yapan Ziraat Bankası hem konut hem arsa hem işyeri hem de araç satışlarında ihale başlangıç ve bitiş sürelerini yayınladığı ilan ile kamuoyuna duyuruyor. Bu ihale süresi boyunca teklifleri resmi web sitesinin gayrimenkul sekmesinden kabul eden Ziraat Bankası, ihalenin sonunda en yüksek teklifi veren vatandaş ile iletişime geçiyor. Satış işlemlerinde kredi lazım olması halinde de yardımcı olan Ziraat Bankası, söz konusu gayrimenkulü satın alacak kişinin krediye uygun olması halinde kredi de sağlıyor. Ziraat Bankası’nın yayınladığı Mersin Mezitli ilçesindeki evin ihalesi ise, tam 18 saat sonra son buluyor.

İlk Teklif 1 Milyon 125 Bin TL’den Başlıyor

Satışa sunduğu her konut için bir ihale başlangıç bedeli belirleyen Ziraat Bankası, bu bedelin altındaki teklifleri kabul etmiyor. Bu bağlamda Mersin ilindeki konutu için de bir ihale başlangıç bedeli belirlemiş olan Ziraat Bankası, bu eve verilebilecek olan en düşük teklifi 1 milyon 125 bin TL olarak açıklamış bulunuyor. Yüzde 10 oranında ihale katılım bedeli talep eden Ziraat Bankası, teklif verecek olan vatandaşların 112 bin 500 TL değerinde teminat bedelini teklif vermeden önce yatırmasını talep ediyor.