Ziraat Bankası’nın İcralık Ev ve İşyerleri Çok Kazandırıyor; Neredeyse Piyasanın Yarısına Satılıyor! Sadece e-İhale Değil, Fiziki İhale ile de Satın Alınabiliyor…

Bankaların verdiği kredilere karşılık ipotek ettiği çeşitli mallar, kredilerin ödenmemesi halinde bankalara geçerek, icra yoluyla satışa çıkarılıyor. Bankaların KDV’den muaf olması nedeniyle oldukça uygun fiyatlı satışlar ortaya çıkaran icralık mallar, vatandaşların son zamanlarda yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Öte yandan bu yol ile satış yapan Ziraat Bankası hem e-İhale hem de fiziki ihale ile satışlarına devam ediyor.

Sadece e-İhale Değil, Fiziki İhaleler de Yapılıyor

Bankaların son zamanlarda dikkat çeken hizmetlerinden biri olan icralık satışlar, genelde e-İhale yöntemi ile gerçekleştirilse de bazı dönemlerde fiziki ihaleler ile yapılabiliyor. Bu kapsamda fiziki ihale yöntemini çok sık kullanan bankalardan biri olan Ziraat Bankası, bu ay İstanbul’da satışa çıkardığı lüks bir ofis için fiziki ihale gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor. İhale kapsamında teklifleri resmi web sitesinin gayrimenkuller sekmesinden toplayan Ziraat Bankası, ihaleyi ise, katılımcılar ile birlikte sonuçlandırıyor.

Ziraat Bankası Yüzde 6 Teminat Bedeli İstiyor

Bankaların icralık satışlarda ihaleye katılmak için istediği bedele teminat bedeli deniyor. Teminat bedeli bankadan bankaya değişmekle birlikte genellikle söz konusu mülkün veya malın ihale başlangıç bedelinin yüzde 5 ila 10’u arasında değişiklik gösteriyor. Ziraat Bankası ise, icralık satışlarında genellikle yüzde 6 oranında teminat istiyor. İstanbul’da satışa çıkardığı ofis için de yüzde 6 oranında teminat bedeli talep eden Ziraat Bankası, bu ilan için teminatın peşin olarak yatırılmasını istiyor.

İstanbul Alibeyköy’deki Ofis Bu Ay ihaleye Çıkıyor

İstanbul ilinin Alibeyköy bölgesine bulunan bir ofisi satışa çıkaran Ziraat Bankası, bu ofisin satışını fiziki ihale ile gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor. Hem işyeri hem de ofis statüsünde kullanılabilecek olan bu gayrimenkulün genişliği Ziraat Bankası tarafından 705 metrekare olarak duyurulmuş bulunuyor. Fiziki ihaleyi 21 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştiren Ziraat Bankası, ihale başlangıç bedelini 11 milyon 205 bin 250 TL olarak ilan ediyor.

Exit mobile version