Zoom ve EBA’da canlı dersler başladı! Canlı derslere erişim nasıl sağlanır?

Pandemi ile birlikte değiştirilen eğitim sistemi sonucu pek çok öğrenci uzaktan eğitim almaya başladı. Uzaktan eğitimler ise Zoom programı ve EBA üzerinden yapılıyor. TRT EBA TV üzerinden eğitim almak için televizyon başına geçen öğrenciler, Zoom'dan ders takibi yapabilmek için de bilgisayar veya telefonlara bu programı indirerek canlı derslere erişebiliyor. Peki Zoom programı nasıl kullanılır?

Son dönemde canlı dersler için öğretmen ve öğrencilerin sıklıkla kullanması ile popülaritesini artıran uygulamaların başında gelen Zoom üzerinden canlı ders takibi başladı. Salgın bitene kadar EBA gibi görüntülü ve sesli konuşma imkanı sunan Zoom uygulaması üzerinden dersler yayınlanmaya devam edeceği öngörülüyor. Öğretmenler EBA TV’den açtıkları canlı derslerin yanı sıra Zoom uygulamasını kullanarak da öğrencileri ile görüşme imkanı bulabiliyor.

ZOOM PROGRAM NASIL KULLANILIR?

Zoom uygulaması Android telefonlar için Google Play, Iphone’lar için ise Apple Store’dan indirilebiliyor. Program genel kullanımda ücretsiz ancak daha büyük toplantılar başlatmak gibi ek seçeneklere ücret ödemeniz istenebiliyor. Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı canlı dersler için ise hiçbir ödeme istenmiyor.

ZOOM UYGULAMASINI PLAY STORE’DAN İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

ZOOM UYGULAMASINI APPLE STORE’DAN İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Exit mobile version