Zorunlu PCR Testi Uygulaması Kalktı! Eleştiriler Gecikmedi

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlar ile birlikte Eylül ayında koronavirüs aşısı yaptırmayan vatandaşlar için zorunlu hale getirilen PCR testleri alınan yeni karar ile birlikte artık zorunlu olmayacak. Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen açıklamada, otobüs, uçak, tren gibi ulaşım araçlarında, konser, sinema, tiyatro gibi etkinliklerde aşısız kişilere uygulanan negatif PCR testi zorunluluğu kaldırıldı.

PCR Uygulamasına Muhalefetten Tepki

Muhalefet Partisi alınan kararı değerlendirdi. Alınan PCR düzenlemesi kararının salgını kontrolden çıkaracağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adı Güzel yaptığı açıklamada, “Yüz binlere yaklaşan vaka sayıları sanal olarak düşürmenin peşinde. Yani Sağlık Bakanı yine, salgının değil algının peşinde. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, alınan PCR testi kararı değerlendirdi. Cesur, “Sürü bağışıklığına mı gidildi? Bıraktık mı bu işleri” ifadelerini kullandı.

Semptom Göstermeyene Test Yapılmayacak

Aşı yaptırmayanlara uygulanan zorunlu PCR testi uygulamasının kaldırılması siyaset cephesini de dalgalandırdı. Muhalefetin doktor kökenli milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada, aşı yaptırmayan vatandaşlar için zorunlu kırılan PCR zorunluğunun kaldırılmasının salgını kontrolden çıkaracağını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafında açıklanan PCR testi uygulamasının sadece semptom gösteren vatandaşlara yapılacağı ifade edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adı Güzel, “Biz daha fazla PCR testi yapılsın hatta, hızlı tanı kitleri uygulaması gelsin derken onlar  böyle bir karar alıyor” dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Pro. Dr. Bülent Ertuğrul Fox Habere yaptığı açıklamada, ” Ağustos ayından itibaren biz hızlı antijen testlerinin kullanılmasını önerdik. Özellikle okullarda, fabrikalarda, iş yerlerinde kullanılsın. Bu çok önemli.

Exit mobile version