Zorunlu trafik sigortası tavan fiyatlarına yüzde 10 zam geldi

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren zorunlu trafik sigortası tavan fiyatları belirlendi. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak itibarıyla geçerli olan tavan tarifeleri açıkladı. Yeni dönemde trafik sigortası bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı. İzmir’de otomobiller için en düşük trafik sigortası tavanı 3 bin 586 lira olarak belirlendi.

Zorunlu trafik sigortası, araç sahiplerinin olası bir kaza durumunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına veya bedeni zararlarına karşı olan yükümlülüklerini poliçe kapsamında teminat ve limitlere bağlı olarak karşılar. Bu kapsamda, her yıl değişen limitler doğrultusunda sigorta bedelleri belirlenir.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından yapılan açıklama ile 1 Ocak itibarıyla geçerli olan tavan tarifeleri şu şekildedir:

Yapılan düzenleme ile zorunlu trafik sigortası fiyatlarındaki artış, devletin belirlediği oranlar dahilinde gerçekleşiyor. Bu sayede sigorta şirketleri belirlenen tavan fiyatları aşamıyor ve sigorta bedelleri kontrollü bir şekilde güncelleniyor.

 

Exit mobile version